Διαφημίσεις

Εάν έχετε βρεθεί ποτέ να περπατάτε στη φύση και αναρωτηθήκατε για την ταυτότητα ενός όμορφου λουλουδιού ή ενός ενδιαφέροντος φυτού, τότε δεν είστε μόνοι.

Η περιέργεια για τη χλωρίδα γύρω μας είναι φυσική και, ευτυχώς, με την πρόοδο της τεχνολογίας, μπορούμε πλέον να ικανοποιήσουμε αυτήν την περιέργεια με λίγα μόνο αγγίγματα στα smartphone μας.

Διαφημίσεις

Δύο δημοφιλείς εφαρμογές που αλλάζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο των φυτών είναι το PlantNet και το PlantCam.

PlantNet: Ένα Παράθυρο στον Βοτανικό Κόσμο

Φανταστείτε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε οποιοδήποτε φυτό μόνο τραβώντας του μια φωτογραφία. Λοιπόν, το PlantNet κάνει αυτή την ιδέα μια συναρπαστική πραγματικότητα.

Διαφημίσεις

Με μια τεράστια βάση δεδομένων και μια κοινότητα από λάτρεις της βοτανικής, το PlantNet είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε λάτρη της φύσης, κηπουρό ή ακόμα και όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το φυτικό βασίλειο.

Η λειτουργία του PlantNet είναι απλή και διαισθητική.

Απλώς τραβήξτε μια φωτογραφία του εν λόγω φυτού, είτε πρόκειται για λουλούδι, φύλλο ή ακόμα και ολόκληρο το δέντρο, και ανεβάστε την στην εφαρμογή.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το PlantNet αναλύει την εικόνα και παρέχει μια λίστα με πιθανές αντιστοιχίσεις, μαζί με λεπτομερείς πληροφορίες για το καθένα.

Εκτός από τη λειτουργία αναγνώρισης, το PlantNet επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνεισφέρουν στη βάση δεδομένων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ακρίβειας και της πληρότητας της εφαρμογής.

Αυτή η συλλογική προσέγγιση είναι που κάνει το PlantNet τόσο ισχυρό και αξιόπιστο.

Για τους λάτρεις της φύσης, το PlantNet είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό εργαλείο αναγνώρισης φυτών. είναι μια πύλη σε έναν κόσμο ανακαλύψεων και βοτανικής γνώσης.

Κατεβάστε το PlantNet



PlantCam: The Gardening Assistant in Your Pocket

Εάν έχετε έναν κήπο ή ακόμα και μερικά φυτά σε γλάστρες στο σπίτι σας, τότε η PlantCam θα είναι ο καλύτερός σας φίλος.

Αυτή η έξυπνη εφαρμογή όχι μόνο προσδιορίζει τα φυτά, αλλά παρέχει επίσης εξατομικευμένη καθοδήγηση και συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Με τη λειτουργία αναγνώρισης φυτών του PlantCam, μπορείτε απλά να τραβήξετε μια φωτογραφία ενός φυτού που αντιμετωπίζει πρόβλημα ή για το οποίο θα θέλατε να μάθετε περισσότερα, και η εφαρμογή όχι μόνο προσδιορίζει το φυτό, αλλά προσφέρει επίσης συμβουλές φροντίδας, από το πότισμα έως τη βέλτιστη έκθεση στον ήλιο .

Επιπλέον, το PlantCam διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες όπως εξατομικευμένες υπενθυμίσεις ποτίσματος, ημερολόγια φύτευσης, ακόμη και ένα ημερολόγιο κηπουρικής, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών σας με την πάροδο του χρόνου.

Με τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή και την πρακτική του προσέγγιση στην κηπουρική, το PlantCam είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για όποιον ενδιαφέρεται να διατηρήσει έναν πλούσιο, υγιή κήπο.

Κατεβάστε το PlantCam

συμπέρασμα

Με το PlantNet και το PlantCam στο smartphone σας, δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε ποτέ ξανά για την ταυτότητα ενός φυτού.

Αυτές οι επαναστατικές εφαρμογές όχι μόνο διευκολύνουν την αναγνώριση, αλλά και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο των φυτών και να φροντίζουν καλύτερα τα φυτά τους.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε για μια βόλτα στη φύση ή θα ασχοληθείτε με τον κήπο σας, πάρτε αυτές τις εφαρμογές μαζί σας και βυθιστείτε στον συναρπαστικό κόσμο των φυτών.