Διαφημίσεις

Έχετε συναντήσει ποτέ ένα άγνωστο φυτό και δεν ξέρατε πώς να το αναγνωρίσετε; Τώρα, με την πρόοδο της τεχνολογίας, υπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτήν την εργασία. Το Pl@ntNet είναι μια εφαρμογή που αναγνωρίζουν τα φυτά απλά φωτογραφίζοντάς τα με το smartphone σας. Αλλά με αυτό, μπορείτε να ανακαλύψετε και να κατανοήσετε καλύτερα όλα τα είδη φυτών που ζουν στη φύση, καθώς και αναγνωρίζουν τα φυτά καλλιεργείται σε πάρκα και κήπους. Το Pl@ntNet είναι επί του παρόντος ικανό να αναγνωρίσει περίπου 20.000 είδη και ενημερώνεται συνεχώς.

Το Pl@ntNet είναι ένα έργο Citizen Science, όπου συλλέγονται και αναλύονται φωτογραφίες φυτών από επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Αλλά πέρα από την αναγνώριση, η εφαρμογή προσφέρει λειτουργίες όπως φιλτράρισμα ειδών ανά γένος ή οικογένεια, επαναπροσδιορισμός κοινών παρατηρήσεων και επιλογή αγαπημένων χλωρίδων. Για να κατεβάσετε το Pl@ntNet, απλώς μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαφημίσεις

Κύρια συμπεράσματα:

  • Το Pl@ntNet είναι μια εφαρμογή που αναγνωρίζει φυτά μέσω φωτογραφιών smartphone.
  • Η εφαρμογή αναγνωρίζει περίπου 20.000 είδη και ενημερώνεται συνεχώς.
  • Εκτός όμως από την αναγνώριση, το Pl@ntNet προσφέρει δυνατότητες όπως φιλτράρισμα ανά φύλο ή οικογένεια.
  • Η εφαρμογή είναι ένα έργο Citizen Science, με συνεισφορές επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
  • Άλλες εφαρμογές ταυτοποίηση φυτών Οι δημοφιλείς περιλαμβάνουν: Φαντάσου αυτό, PlantNet είναι LeafSnap.

Μια άλλη εφαρμογή που προσδιορίζει τα φυτά

Εκτός από το Pl@ntNet, υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες εφαρμογές για ταυτοποίηση φυτών που μπορεί να είναι χρήσιμο για τους λάτρεις της χλωρίδας. Ας γνωρίσουμε τρία από αυτά: το Φαντάσου αυτό, Ο PlantNet και το LeafSnap.

Φαντάσου αυτό

Ο Φαντάσου αυτό είναι μια δημοφιλής εφαρμογή που επιτρέπει αναγνωρίζουν τα φυτά μέσω φωτογραφιών που τραβήξατε με το smartphone σας. Με μια φιλική και απλή στη χρήση διεπαφή, μπορείτε να τραβήξετε μια εικόνα του άγνωστου φυτού και η εφαρμογή θα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για το είδος, όπως την επιστημονική του ονομασία, τα κύρια χαρακτηριστικά, ακόμη και συμβουλές φροντίδας και καλλιέργειας. Αλλά αν σας αρέσει η κηπουρική ή απλώς είστε περίεργοι για τα φυτά που συναντάτε στην καθημερινότητά σας, το PictureThis είναι μια εξαιρετική επιλογή. PictureThis Identify Plant – Εφαρμογές στο Google Play

Διαφημίσεις

PlantNet

Ο PlantNet είναι μια εφαρμογή αφιερωμένη σε ταυτοποίηση φυτών μη διακοσμητικά. Όπως το Pl@ntNet, το PlantNet χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων για την αναγνώριση ειδών από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το smartphone σας. Η εφαρμογή ενημερώνεται συνεχώς με συνεισφορές χρηστών και διαθέτει ήδη μια μεγάλη βάση δεδομένων φυτών. Με το PlantNet, μπορείτε να ανακαλύψετε τα ονόματα των πιο κοινών φυτών που υπάρχουν στη φύση και να επεκτείνετε τις βοτανικές σας γνώσεις. Κατεβάστε το PlantNet από το Google Play Store μέσω του συνδέσμου εδώ PlantNet Αναγνώριση φυτών – Εφαρμογές στο Google Play

LeafSnap

Ο LeafSnap είναι ένα αναγνωριστικό φυτού και δέντρα που υπόσχονται να αναγνωρίσουν το 90% του είδους που υπάρχει στον κόσμο. Με μια εκτενή βιβλιοθήκη εικόνων φύλλων, λουλουδιών, φρούτων και φλοιού δέντρων, η εφαρμογή χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για την αναγνώριση των ειδών από λεπτομερείς φωτογραφίες. Αλλά πέρα από την αναγνώριση, το LeafSnap παρέχει επίσης χρήσιμες πληροφορίες για κάθε φυτό, συμπεριλαμβανομένης της γεωγραφικής κατανομής και των διακριτικών χαρακτηριστικών του. Αν λοιπόν είστε λάτρης της φύσης και απολαμβάνετε να μαθαίνετε για τα δέντρα και τα φυτά, το LeafSnap είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διευρύνετε τις γνώσεις σας. Κατεβάστε το LeafSnap από το Google Play Store κάνοντας κλικ εδώ Αναγνώριση φυτών LeafSnap – Εφαρμογές στο Google Play

Όλες αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για δωρεάν λήψη από το Google Play Store και καθεμία από αυτές προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και λειτουργικότητα. Δοκιμάστε τα και ανακαλύψτε τη χλωρίδα γύρω σας!

συμπέρασμα

Εν ολίγοις, με την πρόοδο της τεχνολογίας, είναι πλέον δυνατή η χρήση εφαρμογών για αναγνωρίζουν τα φυτά είναι εμπλουτίζουμε τις βοτανικές μας γνώσεις. Το Pl@ntNet και άλλες εφαρμογές όπως το PictureThis, το PlantNet και το LeafSnap είναι χρήσιμα εργαλεία για την αναγνώριση φυτών σε πραγματικό χρόνο μέσω φωτογραφιών. Αλλά αυτές οι εφαρμογές διαθέτουν βάσεις δεδομένων ειδών και χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων για να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα φυτά.

Αν σας ενδιαφέρει εξερευνήστε τη φύση γύρω σας είναι ανακαλύψτε περισσότερα για τη χλωρίδα, αυτές οι εφαρμογές είναι μια εξαιρετική επιλογή. Κατεβάστε τα σήμερα και ξεκινήστε εξερευνήστε τον κόσμο των φυτών!

Εμπλουτίστε τις βοτανικές σας γνώσεις και απολαύστε μια συναρπαστική εμπειρία αναγνώρισης φυτών με τη βοήθεια αυτών των καταπληκτικών εφαρμογών!

Σύνδεσμοι πηγών